Search

Your Story

Your Story

Εμπειρίες.

Η λέξη εμπειρίες μπορεί να δημιουργήσει διάφορους συνειρμούς στο καθένα από εμάς. Όλα στη ζωή μας γενικότερα είναι εμπειρίες που έχουν να μας διδάξουν πολλά μόνο όταν είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε και να δώσουμε σημασία σε αυτά που συμβαίνουν στη ζωή μας και στους γύρω μας. Οι άνθρωποι τείνουν να δραματοποιούν τα πάντα και να … Continue reading Εμπειρίες.

Ο εναέριος να μεταμορφωθεί σε “πράσινη πλατεία” στην καρδιά της Λεμεσού

Γράφει η Ιωάννα Σαμαρά- Δικηγόρος Σ-ή-μ-ε-ρ-α, ο γιός μου, μου ζήτησε να του διαβάσω ένα βιβλίο. Μου έφερε διάφορα δικά του παιδικά και μαζί με αυτά μου έφερε ένα δικό μου παιδικό βιβλίο. Αν και φθαρμένο από το χρόνο, υπάρχει ακόμα. Της Ευγενίας Φακίνου. Έκδοση κέδρος “ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ”. Ήταν επίσης το πρώτο θεατρικό που είδα στη … Continue reading Ο εναέριος να μεταμορφωθεί σε “πράσινη πλατεία” στην καρδιά της Λεμεσού

Κύπρος:Να μείνω ή να φύγω;

Αυτή η απορία είναι πλέον θεμελιώδες και ανήκει σε κάθε παρέα ανθρώπων ανεξαρτήτου ηλικίας και.. ονείρων. Κάποιοι σπούδασαν, κάποιοι δούλεψαν, κάποιοι έφυγαν για λίγο και κάποιοι άλλοι έχουν ζήσει όλη τη ζωή τους Κύπρο. Έρχεται η φάση όμως που η ζωή δεν συγκλίνει με τις απαιτήσεις της καθημερινές που έχουμε και τις αυξημένες τιμές στα … Continue reading Κύπρος:Να μείνω ή να φύγω;

Κύπρος: Το εκπαιδευτικό και το εξεταστικό μας πρόγραμμα.. νοσεί!

Δεν είμαστε η μόνη χώρα με τα θέματα της όχι αλλά θα μπορούσαμε να γίνουμε καλύτεροι. Η παιδεία είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ανθρώπινης μας φύσης και χρειάζεται να αναπτυχθεί άμεσα για το καλό όλων μας. Δεν είναι μόνο τα πτυχία αλλά είναι όλο το ταξίδι της παιδείας από το νηπιαγωγείο μέχρι όπου εμείς φτάσουμε. … Continue reading Κύπρος: Το εκπαιδευτικό και το εξεταστικό μας πρόγραμμα.. νοσεί!

Η γη τσιριλλά στο υπόβαθρο.

Γράφει ο Α.Π Οταν οι γυναίκες προσπαθούν να επανακτήσουν την ισότητα τους αλλα η τοξική πατριαρχεία νιώθει οτι απηλείτε γιατι φοβούνται οτι τα φεμινιστικά κινήματα θα κάνουν αυτό που κάνουν οι ίδιοι στην κοινωνία. Φεμινισμός: ισότητα ανάμεσα στα φύλα και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Τύπος στην τηλεόραση: εεεε… Δεν υποστηρίζω τα φεμινιστικά κινήματα επειδή απειλείται η … Continue reading Η γη τσιριλλά στο υπόβαθρο.

Γιατί να πας Erasmus;

Γράφει η Ν.Γ Γιατί πρέπει να πας εράσμους λοιπόν; Κατά δική μου άποψη είναι ότι καλύτερο για ένα φοιτητή. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή τα πράγματα λέγοντας την δική μου εμπειρία. Τον Σεπτέμβρη, είχα πάει στην παρουσίαση εράσμους όπου είχα ενθουσιαστεί τόσο πολύ με τα λόγια άλλων συμφοιτητών μου που πήγαν και πήρα … Continue reading Γιατί να πας Erasmus;

Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΔΟΥΜΑ.

Ο Alexandre Dumas γεννήθηκε στην Γαλλία το 1803 και ανήκει στο κίνημα του γαλλικού Ρομαντισμού. Έγινε γνωστός κυρίως μετά την επιτυχία του ιστορικού μυθιστορήματος του <<Οι τρεις σωματοφύλακες>>. Ωστόσο πολλοί δεν γνωρίζουν ότι το βιβλίο αυτό δεν αποτελεί ένα αυτοτελές έργο αλλά το πρώτο μέρος μιας τριλογίας που θα συνεχιστεί με το <<Μετά από είκοσι … Continue reading Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΔΟΥΜΑ.

Η Κύπρος προς πώλησην..για λίγους, καλούς και καπιταλιστές.

Το τελευταίο καιρό στη Κύπρο είχαμε πολλά κρούσματα διαφθορών και πολλών άλλων. Πολλά από αυτά τα έχουμε ακούσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και αλλά μας τα έχουν αποκρύψει για τους δικούς τους λόγους. Η Κύπρος έχει φιλοξενήσει τα τελευταία χρόνια μεγάλα κύμματα μεταναστών – μόνιμων και μή- οι όποιοι κάποιοι από αυτούς ήταν τυχεροί στο … Continue reading Η Κύπρος προς πώλησην..για λίγους, καλούς και καπιταλιστές.

Η εποχή των hashtags και πως επηρεάζουν τη καθημερινότητα μας.

Γράφει ο Μενέλαος Λαμπής Το 2015, ο αριθμός των ενεργών χρηστών του Instagram ξεπερνούσε τα 77 εκατομμύρια στις ΗΠΑ και τον Ιουνιο του 2018 ο παγκόσμιως αριθμός ενεργών χρηστών είχε φτάσει το 1 δισεκατομμύριο. Με τον πλυθησμό του πλανήτη να ξεπερνά τα 7 δισεκατομμύρια, οι πιο πάνω αριθμοί μεταφράζονται στο ποσοστό 15%. Ακριβώς, το 15% … Continue reading Η εποχή των hashtags και πως επηρεάζουν τη καθημερινότητα μας.

Η συναισθηματική μας ανικανότητα.

Γράφει η Μαρίνα Σαβεριάδου Μαΐου 13, 2019 Μέρα Δευτέρα στο μικρό μου σπίτι στα Λιβάδια, με την Αρίθα Φράκλιν νατραγουδά “a change is gonna come” και τον Σκάμπι στρογγυλοκαθισμένοστον καναπέ πίσω μου. Αν και ακούγοντας τη φωνή της Αρίθα μου έρχεταινα κλείσω μάτια και φώτα και απλά να ξαπλώσω και να την ακούω, θααντισταθώ στην … Continue reading Η συναισθηματική μας ανικανότητα.