Τα τραγούδια είναι ένας τρόπος να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας, να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε. Μερικά τραγούδια όμως με τους στίχους τους και σε συνδυασμό με το video clip τους στέλνουν ένα μήνυμα στον κόσμο.

Αυτά τα τραγούδια λοιπόν, αγγίζουν περισσότερο την καρδιά μας  και είναι πραγματικά ένας ξεχωριστός τρόπος να θίξει κανείς ένα κοινωνικό ή οποιοδήποτε άλλο θέμα και να κάνει τον κόσμο να δώσει σημασία στο τι έχει να πει. Έτσι εμείς σας έχουμε  βρει μερικά από αυτά τα τραγούδια.

Πάμε να δούμε !

“Unbreakable”: πόσο δύσκολο είναι να μην  μπορεί κανείς να σπάσει την ψυχολογία σου; Πολύ! Ειδικά για τα θύματα bullying αυτό είναι σχεδόν ακατόρθωτο, και πως να μην είναι αφού έχουν συνεχώς κάποιον που τους ρίχνει ψυχολογικά.  Το τραγούδι αυτό μας βάζει από την μεριά του θύματος και μας δίνει μια γεύση από το τι σκέφτεται και πως νιώθει. Μας εξηγά πως το θύμα προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του και να αφήσει πίσω του όλον αυτό τον ψυχολογικό πόλεμο και πως από την άλλη ο θύτης με την συμπεριφορά και τις πράξεις του τον/την “ρίχνει κάτω”. Μας αφήνει όμως με μια αισιόδοξη σκέψη και μια δυναμικότητα, “No more Now I’m unbreakable”!

Ένα τραγούδι συνοδευόμενο από ένα πολύ όμορφο video clip γεμάτο μήνυμα. Μας δίχνει στην κυριολεξία το πόσο μπορούν να πονέσουν οι λέξεις! Αυτές που λέμε καμιά φορά χωρίς να σκεφτούμε το αντίκτυπο που μπορεί να έχουν στην ψυχολογία του άλλου, μπορούν να τον πονέσουν σαν σφαίρες! Έτσι την επόμενη φορά, που θα τσακωθείς με κάποιον φίλο/η, σύντροφο ή άλλο πρόσωπο σκέψου διπλά και τριπλά πριν μιλήσεις, γιατί ναι μπορεί να πεις κάτι πάνω στα νεύρα και το θυμό σου. Α… και να ξέρεις, δύο πράγματα δεν μπορούμε να πάρουμε πίσω σ’ αυτή τη ζωή τον χρόνο και τις λέξεις που λέμε, οι οποίες έχουν τη δύναμη να πληγώσουν και πολύ μάλιστα!

“Take Me To Church” ένα τραγούδι με νόημα και πολύ δυνατό μήνυμα, στίχο και video clip. Το θέμα του οι ομοφοβικές αντιδράσεις όσο αφορά την σχέση δύο αντρών, όπως και η θέση της Καθολικής Εκκλησίας και γενικότερα της Εκκλησίας,  η οποία  όχι μόνο είναι κατά της ομοφυλοφιλίας (φυσικά), αλλά καταδικάζει και την σεξουαλική πράξη είτε μεταξύ ετερόφυλων, είτε ομοφυλόφυλων ζευγαριών, ως μια πράξη αμαρτίας. Το τραγούδι λοιπόν με πολύ εύστοχο και καυστικό τρόπο θήγει το θέμα αυτό, του πόσο η Εκκλησία έχει εισβάλει στις ζωές των ανθρώπων και προσπαθεί να τις ελέγξει ακόμη και σε ένα τόσο προσωπικό κομμάτι της ζωής τους, όπως είναι το σεξουαλικό.

Aγαπάμε την Pink γιατί είναι μια τραγουδίστρια η οποία ερμηνεύει και γράφει τραγούδια με κοινωνικό νόημα. Το τραγούδι της  “Perfect” αναφέρεται σε άτομα που υποφέρουν από κατάθλιψη και όλα τα συναφή (άγχος, αίσθημα αποξένωσης, τροφικές διαταραχές κ.λπ.). Έτσι με το τραγούδι αυτό προτρέπει τα άτομα αυτά κυρίως,  αλλά και όλους μας να αποδεχτούμε τον εαυτό μας με όλα του τα ψεγάδια, με όλα τα ελαττώματα μας γιατί είμαστε όλοι “Fucking Perfect” με τον δικό μας τρόπο!

Το τραγούδι αυτό αναφέρεται σε όλο τον γυναικείο πληθυσμό.  Το θέμα που πραγματεύεται είναι η γυναικεία ομορφία και το γεγονός πως οι γυναίκες νιώθουμε υποχρέωμένες να είμαστε συνεχώς στην τρίχα, να δείχνουμε όμορφες και sexy και να κρύβουμε τις ατέλειες μας, ώστε να ανταπεξέλθουμε στις προσδοκίες της κοινωνίας. Η αλήθεια όμως είναι πως δεν χρειάζεται να βάζουμε τον εαυτό μας σε όλη αυτή την διαδικασία. Η κάθεμια είναι μοναδική και όμορφη όπως ακριβώς είναι. Υπάρχει μια τεράστια διαφορά ανάμεσα στο να  κάνεις κάτι γιατί νιώθεις εσύ όμορφα και άνετα, και στο να το κάνεις για να γίνεις αρεστή και αποδεχτή από τους άλλους. Make up or not be proud about yourself and fall in love with the person in the mirror!