Κοινωνικά πρότυπα ή όπως είναι ευρέως γνωστά οι.. influencers. Ποιοι είναι αυτοί; Οι influencers είναι τα άτομα που βλέπουμε στα περιοδικά, τη τηλεόραση και γενικότερα στα social media  (π.χ instagram, facebook, twitter) , είναι τα άτομα που έχουν μια δουλεία που ασχολείται με το κοινό και ταυτόχρονα το κοινό ασχολείται μαζί τους. Τα άτομα αυτά έχουν μεγάλο κοινό συνήθως που μπορούν να το επηρεάσουν άμεσα τόσο στη αληθινή ζωή όσο και στη διαδικτυακή ζωή “follows, likes” .

Οι influencers μπορούν να μας επηρεάσουν στο στυλ μας, στο makeup μας , στη σχέση που έχουμε με τη μόδα.. ειδικότερα μπορούν μας επηρεάσουν στη εξωτερική μας εμφάνισηεικόνα μας.

Η κάθε χώρα έχει τα δικά της κοινωνικά πρότυπα. Από που πήραν ιδέες όμως τα τοπικά πρότυπα της κάθε χώρας; Οι περισσότεροι influencers από όλο το κόσμο επηρεάζονται από μια ομάδα γυναικών που.. they run the world και θα το δείτε ότι ισχύει και στη πραγματικότητα.  Φυσικά και αναφέρομαι στις Kardashians. 

Ποιες είναι οι Kardashians; Λίγο πολύ όλοι (ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας ) γνωρίζουμε την οικογένεια αυτή. Η οικογένεια αυτή αποτελείται κυρίως από 6 γυναίκες.. την μητέρα- μάνατζερ Kris Jenner και ακολουθούν τα παιδιά της: Kourtney Kardashian (gluten free αδερφή και η πιο κοντούλα ) , Kim Kardashian (γνωστή από τη ροζ ταινία, η πιο διάσημη αδερφή, παντρεμένη με τον Kanye West και τώρα έχουν τη δική τους οικογένεια, ασχολείται κυρίως με το make up) , Khloe Kardashian ( η αδερφή με τα παραπανίσια κιλά που τώρα είναι fitness model και έχει δική της εκπομπή βοηθώντας άτομα να χάσουν βάρος) , Kendall Jenner (μοντέλο και από τα πιο ακριβοπληρωμένα) , Kylie Jenner (ασχολείται κυρίως με το make up, αγαπά τα ακριβά.. σπίτια , αυτοκίνητα κτλ, η πιο μικρή δισεκατομμυριούχα ) .

 Ο πατέρας των Kardashians ήταν από τους μεγαλύτερους δικηγόρους της τότε εποχής , είχε αναλάβει πολύ σημαντικές υποθέσεις και έγινε ιδιαίτερα γνωστός μετά το σκάνδαλο του  O.J Simpson που κατηγορείτο για τη δολοφονία της γυναίκας του. Μετά από κάποια χρόνια πεθαίνει από αρρώστια ο πατέρας των Kardashians (Robert Kardashian).  Από εκεί η οικογένεια άρχισε να γίνεται γνωστή , τα παιδιά μεγάλωσαν και έχουμε το πρώτο σοκ με τη ροζ ταινία της Kim Kardashian. Στη συνέχεια η Kris Jenner παντρεύεται τον Bruce Jenner – που τώρα μετά την αλλαγή φύλου ονομάστηκε  Caitlyn Jenner. Μαζί με τη Caitlyn Jenner έχει αποκτήσει δύο παιδιά τις Kendall Jenner  και Kylie Jenner. 

Από αυτή την οικογένεια ζήσαμε μεγάλες στιγμές, τσακωμούς, σκάνδαλα και πολλά άλλα και για αυτό και έχουν τόσο απήχηση σαν οικογένεια.

Πως μας επηρέασαν στη πράξη;

Εξωτερική εμφάνιση

Μεγάλος πισινός , μεγάλο στήθος, φουσκωμένα χείλη, λαμπερό δέρμα που αγγίζει τη τελειότητα. Και τότε; Παρατηρούμε διάφορες πόζες στις γυναίκες κυρίως που .. φαίνεται ωραίος ο πισινός και “φουσκωμένος”, τέλειο στήθος , μάτια που να βλέπουν κάποιο δορυφόρο ή κάτι δεν ξέρω και χείλη που είναι έτοιμα για φάγωμα και όχι για φίλημα. Όντως αξίζει όλο αυτό το άγχος , η έντονη προσοχή στην εξωτερική εμφάνιση που μερικές φορές καταλήγει στις χειρουργικές επεμβάσεις; Είναι τόσο σημαντικό το να στερούμαστε φαγητό ή διασκέδαση για να φτάσουμε κάποια επίπεδα που είναι γεμάτα ρετούς; Για να φτάσουμε το μη υπαρκτό “τέλειο;”

Μόδα

Η συγκεκριμένη οικογένεια φυσικά και έχει επηρεάσει τη μόδα. Μπορεί να μην επηρέασε τόσο τα σχήματα της μόδας αλλά το στυλ σίγουρα το έχει ακουμπήσει πολύ καλά.

Μαλλιά; Κάθε μέρα αν ήταν δυνατό θα είχαμε διαφορετικό στυλ. Κοντό, μακρύ , μακρύ καρέ ή οτιδήποτε. Αυτό που παρατηρείται στην οικογένεια είναι ότι προτιμούν το σκούρο( μαύρο- καφέ) ή το ξανθό μαλλί που να είναι μακρύ ή κοντό καρέ.

Ένδυση και υπόδηση; Μην μου πείτε ότι δεν προσέξατε τα έντονα skiny παντελόνια με την έμφαση στο πισινό; Και πολλά άλλα. Οι Kardashians έχουν επηρεάσει και τη unisex μόδα αφού έχουν κάνει διαφήμιση διάφορες παγκόσμιες μάρκες όλων των ειδών.

Μόδα του φαγητού;  Gluten free and fitness. Αυτό έχω να προσθέσω.

Πλούσια ζωή και κοινωνικό άγχος

Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Οι γυναίκες αυτές μπορεί να έχουν διάφορα προβληματάκια- θέματα του τύπου ερωτικά προβλήματα μέχρι.. ανούσια θέματα όπως του ότι δεν πέτυχε το make up.  Παρόλα αυτά; Έχουν όλα αυτά που πολλοί από εμάς θα θέλαμε να έχουμε. Το βασικό και αυτό που τους χαρίζει θέλουν;

Χρήμα. Η απάντηση για όλα. Με αυτό μπορείς να κάνεις τα πάντα. Μπορεί να είσαι καλά οικονομικά και πάλι όμως να επηρεαστείς γιατί δεν έχεις τα δικά τους εκατομμύρια και τη δική τους φήμη. Παρακολουθείς τα ακριβά τους σπίτια, αυτοκίνητα, τις τσάντες , τα ρούχα τους, το στυλ τους και πολλά άλλα. Σου αρέσουν και θέλεις και εσύ λίγο. Τρέχεις να πάρεις ότι μπορείς να πάρεις ελπίζοντας με αυτό ότι θα νιώσεις καλύτερα. Όντως έτσι είναι; Ή μήπως κάπου εδώ ξεκινούν οι κοινωνικές ανισότητες και οι οικονομικές τάξεις ;

Οι σκέψεις δικές σας.